Just For a Little Fun.

Hachee

Hachee

Lekkere Hache Voor bij de Aardappelen/Puree

Ingrediënten

  • 600 gram Hachee vlees
  • 1 kilo Uien
  • Zout
  • Peper
  • 1 el Bloem
  • 75 gram Boter
  • 6 Peperkorrels
  • 2 Laurierblaadjes
  • 2 Kruitnagels
  • 3 deciliter Appelsap
Preparation:
10 min
Cooking:
20 min
Ready in:
1 h 30 min

Instructies

  1. De uien pellen en grof snipperen.
  2. Vlees in blokjes snijden en bestrooien met zout, peper en bloem.
  3. Alles in een grote koekenpan in 2/3 van de boter verhitten.
  4. Vlees in ongeveer 10 minuten lichtbruin bakken en in een braadpan doen.
  5. Gebruik nu de rest van de Boter om de uien te bakken (lichtbruin)
  6. Aan het vlees toevoegen: Uien, Peperkorrels (gekneusd), laurierblaadjes en de kruidnagels.
  7. Door de braadboter de appelsap roeren en de aanbaksel van de bodem losmaken.
  8. Dit over het vlees en de uien gieten en nog ca. een uur laten stoven met gesloten deksel.
  9. Is het na een uur nog iets te dun dan kan je het nog afbinden met maizena.

Notities