Just For a Little Fun.

Paella de Campina (Boeren rijst)

Paella de Campina (Boeren rijst)

Dit recept heb ik van een Collega overgenomen

In de Spaanse keuken kan een goede paella natuurlijk niet ontbreken net zoals deze boeren rijst of zoals in Spanje beter bekende Paella de Campina.
Paella de Campina is een makkelijk te bereiden gerecht en echt super lekker.
Mijn variant van deze Paella de Campina is misschien iets afwijkend van het origineel.

Ingrediënten

For: 4 personen
  • 600 gram Kipfilet
  • 150 gram Spekblokjes
  • 100 gram Salami
  • 2 Paprika's
  • 1 Laurierblad
  • 3 tenen Knoflook
  • 300 gram Rijst
  • 1/2 el Paprikapoeder
  • 2 dl Olie
Ready in:
45 min

Instructies

  1. Fruit de knoflook eerst in de olie aan en haal deze daarna weer uit de olie
  2. Doe daarna de in kleine blokjes gesneden kipfilet in de olie samen met de spekblokjes en de in blokjes of plakjes gesneden salami.
  3. Als deze al iets gegaard is, doe je de paprika, paprikapoeder en laurierblaadje erbij en roer alles goed door elkaar en stoof alles eventjes met een klein beetje water erbij met een afgesloten deksel.
  4. Snipper de knoflook in kleine stukjes en doe deze samen met de rijst in de pan.
  5. Schenk water bij zodat alles net onder water staat, en breng deze aan de kook.
  6. Doe de deksel er weer op en zorg dat de rijst gaar gekookt wordt. Roer af en toe even door de pan.
  7. Als de rijst gaar is, is de Paella de Campina gaar en kan opgediend worden.

Notities